croaziereCroaziere in Cazanele Dunarii, cu vizitarea mai multor obiective de interes: Bustrul lui Decebal, Grota Veterani, Pestera Ponicova, Tabula Traiana, Manastirea Mraconia.
Drumetie pe versantul Ciucaru Mare (320m altitudine ce ofera locuri de belvedere unice.
Excursie la cascada Ponicova.
Drumetie pe versantul Ciucaru Mic.
Totodata puteti participa la o partida de pescuit, sau pur si simplu sa va relaxati in piscina resortului , in timp ce contemplati peisajul de vis.

Tabula-TraianaTABULA TRAIANA - monument ridicat de adversarul regelui Decebal, imparatul roman Traian, pentru a marca marsul triumfal al trupelor imperiale romane spre Dacia si a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac in anul 105. Monumentul se afla de aproape 2000 de ani, la iesirea din Cazanele Mici, dar pe malul sarbesc, nu departe de statuia lui Decebal. Zece tabule au fost daltuite in defileu, doar Tabula Traiana se mai conserva, patru se pastreaza in desene si stampe din sec.al xviii-lea si al xix-lea, restul fiind distruse. In traducere, textul Tabulei suna astfel : "Imparatul Cesar Nerva Traian Augustul, fiul divinului Nerva, invingator al germanilor, cel mai mare dintre preoti, avand ptr. a patra oara puterea tribuniciara ( anul 100 e.n.) parinte al patriei, consul ptr. a treia oara, a refacut drumul, dupa ce l-a adancit in munti si i-a inlocuit podeaua." Tabula are o lungime de 4 m si 1,75 m inaltime.Tabula este fixata in piatra si pe ea sunt reprezentati doi delfini plutind si un vultur pe cer. De-a lungul timpului Tabula a avut de suferit de pe urma intemperiilor naturii si ptr a nu fi acoperita de ape, odata cu construirea barajului de la Portile de Fier, a fost ridicata cu aproximativ 30 m .